Skip to main content

FitGaaf

FitGaaf brengt kinderen en jongeren in beweging
FitGaaf is een leefstijlprogramma van 12 weken voor kinderen van 6 tot 12 jaar en jongeren van 13 tot 17 jaar die overgewicht hebben en daardoor niet lekker in hun vel zitten.

12 weken
De kinderen bewegen 12 weken lang, 2x per week in een groepje, met de kinderfysiotherapeut. De diëtist vertelt hen over voeding en ze komen een keer koken met hun vader of moeder. De jeugdverpleegkundige bespreekt met de ouders vragen en knelpunten in de opvoeding. Na afloop van het programma gaat de vitaliteitsmakelaar jeugd van Sport Utrecht verder met bewegen of zoekt samen met het kind een leuke activiteit of sport uit om aan mee te doen. Instromen kan het hele jaar door.

Kalender
De kinderen werken met de FitGaaf-kalender. Daarop plakken ze stickers. Zo krijgen ze meer inzicht in hun eigen leefstijl.

Basisscholen
In FitGaaf werken we ook samen met basisscholen. Voor oudere kinderen is er een programma dat speciaal is gericht op pubers.

Écht effect
Deelname aan FitGaaf heeft een aantoonbaar positief effect op het uithoudingsvermogen van kinderen. Dat is in 2021 onderzocht en aangetoond in Overvecht.

Meer informatie en/of aanmelden:
Voor aanmelden of meer informatie over FitGaaf:
– Jeugdgezondheidszorg Sylvia Grul, 030-2863300 of mail

Voor meer informatie over FitGaaf:
– Kinderfysiotherapeut Lorraine Peek, 030-2624064 of mail
– Diëtist Talitha Meine Jansen, 088-1239988 of mail
– Beweeg- en vitaliteitsmakelaar Thirza Verkerk, beweegmakelaar vitaliteit jeugd & gezin,  zie -> Sport Utrecht

FitGaaf Kalender

Documenten