In beweging

Tekst geschreven door: Ilse Rietdijk

InBeweging, bewegen in kleine, haalbare stappen
Voor sommige mensen is het een (te) grote stap om fysiek in beweging te komen, terwijl ze wel gemotiveerd zijn om te gaan bewegen omdat ze bijvoorbeeld ernstig belemmerd worden door problemen met een emotionele, mentale of fysieke oorzaak. 

Bij het programma InBeweging gaat een begeleider samen met de deelnemers op zoek naar wat wél mogelijk is. InBeweging staat voor bewegen en meedoen in de eigen wijk en in de eigen omgeving met kleine stapjes én met hulp van een begeleider. 

Samen aan de slag
De begeleider van InBeweging gaat in gesprek met over wat er nodig is om in beweging te komen en te blijven. Vaak beweegt de begeleider ook een tijdje mee en gaat deze zelfs samen wandelen, samen fietsen of samen met jou een wijksportactiviteit bezoeken. Letterlijk en figuurlijk dus de bank af, de drempel over en bewegen. 

Meer bewegen geeft energie en zelfvertrouwen
De duur van de begeleiding is per persoon verschillend. Het doel is vooral om de positieve effecten van bewegen te laten ervaren. Het bewegen draagt namelijk bij aan de mate waarin de deelnemer zelf in staat is om een verandering teweeg te brengen. Meer bewegen geeft onder andere energie, vertrouwen en verlaagt het stressniveau. Het brengt dus vaak ook andere dingen in beweging.

De begeleider van InBeweging werkt nauw samen met fysiotherapeuten, huisartsen, sociaal makelaars en SportUtrecht.

Quote bewoner: 
“In de deze wandelgroep kan ik plekjes van Overvecht laten zien die niemand nog kende!”

Aanmelden
Deelname aan het programma In Beweging kan door direct contact op te nemen met de beweegcoach. Voor onze wijk is dat Ilse Rietdijk. Zij is bereikbaar via ilse@ilserietdijk.nl en 06 – 22507349.

Professionals werkzaam in onze wijk kunnen bewoners aanmelden voor InBeweging via een webformulier  -> Aanmelden

Quotes bewoners: 
“Ik wist niet dat er fitness alleen voor vrouwen was. Ze zijn hier lief voor mij…. Ik gebruik nog maar 1 theelepel olijfolie bij mijn brood. Eerder sopte ik mijn brood in een schaaltje olie….”

“Afvallen lukt nog niet, maar ik ben wel weer naar het zwembad gegaan….. Volgende week heb ik een sollicitatiegesprek…”

*Het programma In Beweging is een onderdeel van Welzijn op Recept. Meer informatie over welzijn op recept kun je vinden op Welzijn op Recept

Beweeghulp

Documenten

Copyright 2023 © All rights reserved.